Cruise

Cruise bilde og logo

Royal Caribbean Group er driftsnavnet på Royal Caribbean Cruises Ltd (RCL). Royal Caribbean Group er verdens nest største cruise selskap og eier de fire globale merkenavnene Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Silversea og Azamara Club Cruises. Selskapet eier også 50 % av det tyske TUI Cruises.

Skip

Til sammen opererer Royal Caribbean Group 58 skip med en samlet kapasitet på nær 140.000 passasjerer. I tillegg, har selskapet ytterligere 14 skip i ordre. Skipene seiler over hele verden og anløper i løpet av året over 1.000 havner på alle syv kontinenter.

Miljø og påvirkning

RCL arbeider aktivt for å minimere påvirkningen av det ytre miljø og vektlegger bærekraftige og etiske prinsipper. Det har industriens mest drivstoffeffektive flåte og de aller fleste av skipene har avansert utstyr for rensing av vann og ekshaust.

RCL og Awilhelmsen

Royal Caribbean Group er notert på New York Stock Exchange under tickerkoden RCL. Awilhelmsen var i 1968 en av tre grunnleggere av RCL, og har i hele perioden vært en langsiktig og aktiv eier i RCL. Awilhelmsen-konsernet er fortsatt en av RCLs største aksjonærer og eier, sammen med nærstående, ca. 8,8 % av aksjene i RCCL.

Bilde Cruise