Cruise

Cruise bilde og logo

Royal Caribbean Cruises Ltd (RCL) er verdens nest største cruise selskap og opererer under merkenavnene Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises. Selskapet eier også 50 % av det tyske TUI Cruises, 49 % av det spanske Pullmantur og en minoritetsinteresse i det kinesiske SkySea.

Skip

Totalt sett er flåten på 49 skip med en samlet kapasitet på mer enn 124 000 passasjerer. I løpet av 2018 vil det bli levert ytterligere tre skip med plass til i overkant av 10.000 passasjerer. Skipene seiler over hele verden og anløper i løpet av året rundt 535 havner på alle syv kontinenter.

Miljø og påvirkning

RCCL arbeider aktivt for å minimere påvirkningen av det ytre miljø og vektlegger bærekraftige og etiske prinsipper. Det har industriens mest drivstoffeffektive flåte og de aller fleste av skipene har avansert utstyr for rensing av vann og ekshaust.

RCCL og Awilhelmsen

Royal Caribbean Cruises Ltd er notert på New York Stock Exchange under tickerkoden RCL. Awilhelmsen var i 1968 en av tre grunnleggere av RCCL, og har i hele perioden vært en langsiktig og aktiv eier i RCCL. Awilhelmsen-konsernet er fortsatt RCCLs største enkeltaksjonær og eier, sammen med nærstående, rundt 12% av aksjene i RCCL.

Bilde Cruise